Podatki o podjetju:

zavse.eu, naravni kozmetični izdelki
Edi Bagar s.p.
Ulica Lojzeta Hrovata 3B
4000 Kranj
info@zavse.eu
041 897 036

DŠ: 18002200
Matična številka: 8054614000

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Splošni pogoji so na voljo tudi v pdf formatu in jih lahko prenesete TUKAJ.

Vrste uporabnikov

Z registracijo uporabnika na zavse.eu postanete uporabnik zavse.eu. Pravico do nakupa v spletni trgovini zavse.eu imajo registrirani člani in tudi gostje, ki lahko opravijo hitri nakup brez registracije.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobite uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabnik lahko kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenja z drugim, to lahko stori v svojih uporabniških straneh.

Ponudba in cene

Ponudba in cene v spletni trgovini se redno ažurirajo in se lahko pogosto spreminjajo. Cena v spletni trgovini je enaka za registrirane člane in za goste spletne trgovine. Ker pri zavse.eu nismo davčni zavezanci naše cene ne vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med zavse.eu in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko se kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za zavse.eu kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku zavse.eu in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Rok dostave

Vsa naročila s plačilom po povzetju ali preko Paypala bomo poslali kakor hitro bo mogoče, najkasneje v roku treh delovnih dni. Naročila s plačilom po predračunu bomo poslali, ko prejmemo nakazilo na TRR, kakor hitro bo mogoče, najkasneje v roku treh delovnih dni.

Načini plačila

Spletna trgovina zavse.eu omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe,
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
 • s Paypalom.

Dostava

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 40,00 € so brezplačni, do 40,00 € je cena pakiranja in dostave 3,00 €.

Trenutno je možna dostava le v Sloveniji.

Račun

zavse.eu po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Kuponi za popust:

Pri zavse.eu uporabljamo več vrst kuponov:

 • popust v odstotkih na izdelke ki niso v akciji,
 • vrednostni kupon z določeno vrednostjo popusta v € ter
 • kupon za brezplačno dostavo

Uporaba kupona:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
 • Na zaključku blagajne v polje ”koda kupona” vpišete kodo in kliknete gumb ”UNOVČI KUPON”.
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
 • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Darilni boni

za spletno trgovino zavse.eu lahko kupite tudi darilne bone. Koda iz darilnega bona se vpiše v polje “koda kupona”.

Postopek nakupa

Izbira izdelka: Na spletni strani zavse.eu izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ”PRIKAŽI KOŠARICO” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani zavse.eu se v zgornjem desnem kotu, pod UPORABNIŠKE STRANI nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico se mora vrniti v spletno trgovino na povezavi “TRGOVINA” v glavnem meniju.

Nakupovalna košarica: na strani košarice lahko:

 • Spremenite število izbranih izdelkov ali
 • vpišete kodo kupona

Ko ste zadovoljni z izdelki v košarici izberete povezavo “NADALJUJ NA BLAGAJNO”, kjer izpolnite podatke. Za prijavljene uporabnike se podatki vnesejo avtomatsko.

 • Podatki plačnika: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
  Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • Strošek dostave: cena dostave je 3,00 €.
 • Način plačila: Izbira se lahko med tremi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu in Paypal plačilo.
 • Kuponi in darilni boni: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilni bon lahko kodo vpiše tudi tukaj, če izbere povezavo “Kliknite tukaj za vnos kode”.
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek dostave in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 • Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘KUPITE SEDAJ”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Vaše naročilo je bilo uspešno sprejeto. Hvala vam za nakup!” Nato sledi povzetek vašega naročila in podatki o naročilu.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Registriranim uporabnikom na zavse.eu so na spletni strani vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
zavase.eu lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@zavse.eu) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvoumno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: zavse.eu, Edi Bagar s.p., Ulica Lojzeta Hrovata 3B, 4000 Kranj, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema vrnjenega blaga.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

zavse.eu uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj (Politika varstva osebnih podatkov)

Komunikacija

zavse.eu bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če k temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bomo pri zavse.eu izrecno spoštovali.

Omejitev odgovornosti

zavse.eu se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da nam včasih ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo zavse.eu kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

zavse.eu spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. zavse.eu se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@zavse.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. zavse.eu bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

zavse.eu se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si zavse.eu prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. zavse.eu, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov

Vse informacije na straneh spletne trgovine zavse.eu, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

0
  0
  Košarica
  Košarica je praznaNazaj v trgovino