V izdelkih zavse.eu uporabljamo le najboljše naravne sestavine.

Uporabljamo najboljša naravna olja:

KOKOSOVO olje – je bogato z vitamini A, B in E, varuje kožo pred nastankom prostih radikalov, ohranja kožo gladko, mehko in intenzivno navlaženo.

PALMOVO olje – eno od osnovnih in nepogrešljivih rastlinskih olj pri izdelavi domačega mila. Pospeši postopek umiljenja in milo naredi trdo in obstojno.

Deviško OLJČNO olje – je odlična sestavina naravnih mil saj neguje kožo, lase in nohte.

SONČNIČNO olje – je bogato z vitamini E, A, C in D ter maščobnimi kislinami, ne masti kože in ne maši por, neguje poškodovano kožo, jo mehča in vlaži.

Milu se lahko dodajo še negovalne in prestižne maščobe:

BUČNO olje – vsebujejo aminokisline, omega 3 in omega 6 maščobne kisline, triptofan, lizin, cink ter je bogato z vitamini A, C in E.

OREHOVO olje – je bogato z vitamini A, C, E in linoleinsko maščobno kislino. To olje je primerno za vse tipe kož. Prodira globoko, kožo hrani, neguje in obnavlja. Kožo naredi mehko, svilnato, svetlečo.

KONOPLJINO olje – je vlažilno, vsebuje omega 3 in omega 6 nenasičene maščobne kisline in vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D in E, ter minerale in antioksidante. Spodbuja k obnavljanju celic, deluje proti gubam in upočasnjuje staranje, kožo regenerira, izboljša čvrstost in vlago. Ugodno vpliva na poškodovano, občutljivo in izsušeno kožo. Pospešuje zdravljenje opeklin in lažjih kožnih obolenj, ščiti pred UV-žarki.

Ostale primerne negovalne in prestižne maščobe:

Kakavovo maslo, karitejevo maslo, mangovo maslo, arašidno olje, arganovo olje, avokadovo olje, jojobino olje, laneno olje, mandljevo olje, neemovo olje, olje grozdnih pešk, olje mareličnih koščic, riževo olje in sezamovo  olje.

S skrbnim izborom in kombiniranjem maščob ter dodatkov lahko dosežemo različne lastnosti mila, tako tudi vplivamo na trdoto mila ter njegove čistilne in negovalne lastnosti.

Naša mila zavse izdelujemo po hladnem postopku, ki se je od začetkov izdelovanja mila le malo spremenil. Prednost tega postopka je, da se pri nizkih temperaturah ohranja največ vitaminov, mineralov in negovalnih lastnosti uporabljenih sestavin.

Ker so vsa mila izdelana in rezana ročno, lahko prihaja do razlik v barvi, obliki, vzorcih in teži posameznih kosov.

Poleg maščob uporabljamo v naših izdelkih še

Naravna eterična olja.

Rastlinske dele in semena.

Pri dezodorantih še sodo bikarbono in koruzni škrob.

Več o sestavinah pri posameznih izdelkih pa najdete pri opisih ozdelkov v Trgovini.

Več o tem kako skrbimo za kakovost si lahko preberete na strani Kakovost.